skip to content

 

specialisatie;

 

 

aangesloten bij;

 

 

 

 

 

 

geregistreerd in;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze praktijk steunt de stichting SOMOI.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Afspraak mogelijk zonder verwijzing
Iedere werkdag van de week
Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

Slapeloosheid verhelpen met therapie

Met slaapoefentherapie kunt u slapeloosheid verhelpen. Maar wat is slapeloosheid eigenlijk? Slapeloosheid ontstaat als er sprake is van te weinig slaap of wanneer de kwaliteit niet voldoende is. U herkent slapeloosheid aan moeite met inslapen, niet kunnen doorslapen en vroeg wakker worden. Een tekort aan slaap heeft grote gevolgen voor uw gezondheid. Op korte termijn kunnen de volgende klachten voorkomen:

  • Sneller geïrriteerd en prikkelbaar
  • Sneller emotioneel
  • Neerslachtigheid
  • Vermoeidheid
  • Geheugenproblemen
  • Darmklachten
  • Hoofdpijn
  • Verhoogde spierspanning

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat langdurig slaaptekort het risico verhoogt op een depressie, overgewicht en suikerziekte en een verminderde werking van het immuunsysteem.

 

Op zoek naar de oorzaak van slapeloosheid om het effectief te kunnen verhelpen

Voordat we u van uw slapeloosheid verhelpen door middel van een behandeling, gaan we op zoek naar de oorzaak of oorzaken. Hierbij houden we rekening met twee belangrijke factoren:

  • Oorzakelijke factoren: Bij oorzakelijke factoren is de reden van uw slapeloosheid makkelijker te achterhalen. Soms zijn het lichamelijke klachten die slaapverstorend kunnen zijn, zoals pijn, plasdrang of een verstopte neus. Meestal is slapeloosheid echter het gevolg van spanningen en zorgen. Drukke dagelijkste bezigheden of zelfs een spannende film kunnen stress veroorzaken, waardoor slaapproblemen ontstaan.
  • Instandhoudende factoren: Door een tekort aan slaap ervaart u klachten en kunt u niet meer alles uit uw dag halen. Al gauw beïnvloed de slapeloosheid uw leven. U voelt zich moedeloos, verdrietig en boos. Dit noemen we instandhoudende factoren, omdat u hierdoor opnieuw stress ervaart. De slapeloosheid blijft voortduren en u komt in een vicieuze cirkel terecht die u niet meer zelf kunt doorbreken.
lopen door het bos

Hoe wij uw slapeloosheid verhelpen

Een effectieve manier om slapeloosheid te verhelpen is met de Slaapslimmethode  . Deze methode richt zich op het doorbreken van de vicieuze cirkel door zowel de oorzakelijke als de instandhoudende factoren aan te pakken. Uitleg en praktische tips worden gecombineerd met ontspanningsoefeningen en cognitieve therapie. De inhoud en duur van de behandeling hangen af van uw wensen en behoeften en worden in overleg met u bepaald. De oefentherapeut heeft een opleiding gevolgd voor Psychosomatische oefentherapie en is geregistreerd in het BIG-register en het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast heeft zij een opleiding genoten tot Slaapslim therapeut. U bent bij onze praktijk dus in goede handen.

Maak een afspraak en wij helpen u van uw slapeloosheid af

Heeft u last van slapeloosheid en wilt u dit laten verhelpen door onze oefentherapeut? Neem dan contact op met een van onze vestigingen in Druten, Beneden-Leeuwen of Dreumel via de knoppen hieronder. We bespreken dan wat de behandeling precies inhoudt en plannen graag een afspraak met u in.

Heeft u ook last van deze klachten?