skip to content

 

specialisatie;

 

 

 

 

 

 

 

 

aangesloten bij;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geregistreerd in;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cesar en Mensendieck in de praktijk

De oefentherapeut brengt je in beweging​

Heb je pijn bij het staan, zitten, liggen of juist tijdens het bewegen? Gaat bewegen moeilijk? Of raak je snel buiten adem? Oefentherapie maakt je sterker en fitter, 
en vermindert de pijn.

Oefentherapie helpt je om een gezonde houding 
aan te leren en beter en soepel te bewegen. 
Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, 
verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Samen met de oefentherapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. De oefentherapeut kijkt naar hoe jij staat en beweegt, hoe je je voelt en naar je dagelijkse activiteiten. Je maakt samen een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te 
pakken. Je wordt sterker, fitter en veerkrachtiger.

Door middel van oefeningen (die u ook thuis bijhoudt) wordt u zich steeds meer bewust van uw houding en bewegingen en leert u hierin verbetering aan te brengen. Daarnaast krijgt u oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen en bepaalde spieren te versterken. Deze oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Uiteindelijk bent u steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of uw houding en bewegingen juist zijn. Zo wordt u als het ware uw eigen therapeut.
Kortom : U past het geleerde toe in het dagelijks leven en zo voorkomt u dat klachten terugkeren. Het is niet de bedoeling om je leven lang oefeningen te blijven doen. Oefeningen zijn een hulpmiddel om te komen tot een verantwoord bewegingspatroon, maar geen doel op zich.