skip to content

 

specialisatie;

 

 

aangesloten bij;

 

 

 

 

 

 

geregistreerd in;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze praktijk steunt de stichting SOMOI.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De therapeuten

De mensen achter Oefentherapie Maas en Waal maken het verschil!

 

Hanneke van Beuningen


In 1984 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Cesar in Den Dolder. Ik heb eerst 2 jaar ervaring opgedaan in verschillende praktijken, waarna ik in 1986 de stap heb durven nemen om een eigen praktijk te starten in Beneden Leeuwen.

 

In 1993 is mijn zus en collega Rietje van Beuningen de praktijk komen versterken.

In 2000 zijn we een dependance in Dreumel gestart die vanaf 2015 is gevestigd in het gezondheidscentrum DreumelZorg.

 

Ik vind het nog steeds boeiend om, door middel van houding –en bewegingsadviezen, mensen meer inzicht te geven in het gebruik van hun eigen lichaam. Mensen bewust te maken van de houding en ontspanning en hun bewegingsmogelijkheden.

Door inzicht en bewustwording blijven mensen in de toekomst ook (langer) klachtenvrij.

In de loop der jaren heb ik door de vele bij-en nascholing mijn kennis verdiept en verbreed.

Ik vind vooral de afwisseling te mogen werken met mensen van verschillende leeftijden en met verschillende klachten mooi. Van 1995 tot 2007 heb ik zwangerschapsyoga geven en de  affiniteit met zwangere is gebleven.

Sinds enige tijd ben ik minder aanwezig in de praktijk.

 

 

Marian Luttikhuis                                                                                                                                                 AGB 07075040


Mijn studie heb ik in Amsterdam gedaan en daarna gewerkt in Beers en Druten. Vanaf 1990 woon ik in Druten samen met mijn man en later 2 (grote) dochters.

Mijn hobby's zijn actief; wandelen (voorheen 4-daagse) en hockeyen. Daarnaast lees ik graag.

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met herniaklachten (McKenzie methode),  Mindfulness (MBCT) en in december 2017 heb ik de specialisatie psychosomatiek afgerond.

In het najaar van 2019 heb ik de specialisatie slaapoefentherapie gevolgd. 

Daarbij werk ik volgens de ACT methode welke ik heb afgerond in 2020.

 

Kortom niet alleen het bewegen zelf maar ook de mens achter de klacht is voor mij steeds weer een uitdaging.

Samen ontdekken waar je veerkracht zit in bewegen en handelen is een mooi traject.

 

 

KP registratie 59900936393 <iframe width="149" height="149" src="https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/mijn-kp/sticker-frame/59900936393P/person/b0f7c004-37e1-4ce1-8c02-e3c43bd0d3e9" frameBorder="0"></iframe>

https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/kp/sticker/59900936393P/person/b0f7c004-37e1-4ce1-8c02-e3c43bd0d3e9

Rietje van Beuningen


Na jaren gewerkt te hebben op administratief gebied werd het in 1989 tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden! In 1993 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Oefentherapie Cesar te Den Dolder en sindsdien werkzaam in Beneden Leeuwen. In 1995 ben ik begonnen bij Marian in Druten.  

Het is boeiend met mensen te werken. Elk mens is, denkt, voelt, beweegt op zijn passende manier. Ik werk inmiddels al jaren als oefentherapeut en ben de verschillen en de achtergronden steeds interessanter gaan vinden. Ik ben me verder gaan verdiepen en heb de opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut doorlopen. Sinds 2011 werk ik als psychosomatisch oefentherapeut en ga ik met mensen op zoek naar het probleem achter de klachten.

Samen zoeken we, naar een voor deze persoon passende manier, hoe om te gaan met het probleem en de klachten die het met zich meebrengt, deze te verwerken en er mee verder te kunnen. 

Dit alles maakt, dat het voor mij, boeiend blijft met mensen te mogen werken.