skip to content

 

Aangesloten bij;

 

 

 

 

 

 

onze praktijk steunt de stichting SOMOI.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rugklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen ..... we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt. Het schiet weer eens in uw rug. Hoe vaak denkt u niet: 'Ach vervelend, maar het trekt wel weg'. Intussen blijven de klachten steeds weer terugkomen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten.
 
Onderzoek wijst uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden, zoals een:
  • hernia
  • vernauwing van het wervelkanaal (stenose)
  • verschuiving of afglijden van wervels (spondylolisthesis)
  • ingezakte wervel ten gevolgde van osteoporose
  • verandering in de tussenwervelschijf ten gevolge van artrose
  • chronische aandoening, zoals de ziekte van Bechterew

Bij de overige mensen (90-95%) is de oorzaak van de klachten niet duidelijk (aspecifieke rugklachten). Wel staat vast dat overbelasting, spanning, een slechte conditie of onjuist gebruik van de rug een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan en in stand houden van de klachten.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, overbelasting en spanning.U werkt samen aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning zodat u zelf verder kunt blijven werken aan uw conditie.