skip to content

 

specialisatie;

 

 

 

 

 

 

 

 

aangesloten bij;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geregistreerd in;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Afspraak mogelijk zonder verwijzing
Iedere werkdag van de week
Aangesloten bij alle zorgverzekeraars

De juiste rugpijn behandeling vindt u in Druten

Bij Praktijk Oefentherapie Maas en Waal komen veel patiënten langs met rugpijn die vragen om een effectieve behandeling. Bukken, tillen, zitten, lopen; we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt. Het schiet weer eens in uw rug. Hoe vaak denkt u niet: ach vervelend, maar het trekt wel weg. Intussen blijven de klachten steeds weer terugkomen. Als oefentherapeut in Druten, Beneden-Leeuwen en Dreumel bieden wij een structurele oplossing voor uw klachten.

 

Wanneer komt u voor een rugpijn behandeling naar onze praktijk in Druten?

Onderzoek wijst uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden, zoals een:

  • Hernia
  • Vernauwing van het wervelkanaal (stenose)
  • Verschuiving of afglijden van wervels (spondylolisthesis)
  • Ingezakte wervel ten gevolgde van osteoporose
  • Verandering in de tussenwervelschijf ten gevolge van artrose
  • Chronische aandoening, zoals de ziekte van Bechterew

Bij de overige mensen (90-95%) is de oorzaak van de klachten niet duidelijk (aspecifieke rugklachten). Wel staat vast dat overbelasting, spanning, een slechte conditie of onjuist gebruik van de rug een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan en in stand houden van de klachten. In al deze gevallen kan de keuze voor een behandeling uw rugpijn laten verdwijnen of verminderen.

lopen door het bos

Wat u kunt verwachten bij een rugpijn behandeling

Kiest u voor een rugpijn behandeling bij onze praktijk in Druten, Beneden-Leeuwen of Dreumel? Onze oefentherapeut maakt u dan bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, overbelasting en spanning. U werkt samen aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning, zodat u zelf verder kunt blijven werken aan uw conditie. Neem contact op met onze vestigingen in Druten, Beneden-Leeuwen of Dreumel via onderstaande knoppen en maak een afspraak.

Heeft u ook last van deze klachten?