skip to content

 

Aangesloten bij;

 

 

 

 

 

 

onze praktijk steunt de stichting SOMOI.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De therapeut

 

De mensen achter Oefentherapie Maas en Waal maken het verschil!

 

Hanneke van Beuningen


In 1984 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Cesar in Den Dolder. Ik heb eerst 2 jaar ervaring opgedaan in verschillende praktijken, waarna ik in 1986 de stap heb durven nemen om een eigen praktijk te starten in Beneden Leeuwen.

 

In 1993 is mijn zus en collega Rietje van Beuningen de praktijk komen versterken.

In 2000 zijn we een dependance in Dreumel gestart die vanaf 2015 is gevestigd in het gezondheidscentrum DreumelZorg .

 

Ik vind het nog steeds boeiend om, door middel van houding –en bewegingsadviezen, mensen meer inzicht te geven in het gebruik van hun eigen lichaam. Mensen bewust te maken van de houding en ontspanning en hun bewegingsmogelijkheden.

Door inzicht en bewustwording blijven mensen in de toekomst ook (langer) klachtenvrij.

In de loop der jaren heb ik door de vele bij-en nascholing mijn kennis verdiept en verbreed.

Ik vind vooral de afwisseling van verschillende leeftijden en klachten prettig. Van 1995 tot 2007 heb ik zwangerschapsyoga geven en de  affiniteit met zwangere is gebleven.

 

Marian Luttikhuis


Mijn studie heb ik in Amsterdam gedaan en daarna gewerkt in Beers en Druten. Vanaf 1990 woon ik in Druten samen met mijn man en later 2 (grote) dochters.

Mijn hobby's zijn actief; wandelen (4-daagse) en hockeyen. Daarnaast lees ik graag. Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met herniaklachten (McKenzie methode),  Mindfulness (MBCT) en in december 2017 heb ik de specialisatie psychosomatiek afgerond. Kortom niet alleen het bewegen zelf maar ook de mens achter de klacht is voor mij steeds weer een uitdaging.

 

 

 

 

 

Rietje van Beuningen


Hanneke, mijn zus en collega, en ik zijn ter wereld gekomen als een tweeling in 1961. Sinds 1998 woon ik weer in het huis waar ik ben opgegroeid in Bergharen. Na jaren gewerkt te hebben op administratief gebied werd het in 1989 tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden! In 1993 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor Oefentherapie Cesar te Den Dolder en sindsdien werkzaam in Beneden Leeuwen. In 1995 ben ik begonnen bij Marian in Druten. Onze locatie Dreumel is er nog later bijgekomen en daar ben ik op dit moment op maandagochtend te vinden. 

Het is boeiend met mensen te werken. Elk mens is, denkt, voelt, beweegt op zijn passende manier. Ik werk al jaren als oefentherapeut en ben de verschillen en de achtergronden steeds interessanter gaan vinden. Ik ben me verder gaan verdiepen en heb de opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut doorlopen. Sinds 2011 werk ik als psychosomatisch oefentherapeut in alle drie onze vestigingen en ga ik met mensen op zoek naar het probleem achter de klachten.

Samen zoeken we, naar een voor deze persoon passende manier, hoe om te gaan met het probleem en de klachten die het met zich meebrengt, deze te verwerken en er mee verder te kunnen. 

Dit alles maakt, dat het voor mij, boeiend blijft met mensen te mogen werken.