skip to content

 

Aangesloten bij;

 

 

 

 

 

 

onze praktijk steunt de stichting SOMOI.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekkenklachten

Bekkenklachten komen veelvuldig voor en kunnen zeer heftig zijn. De pijn, rondom het bekken en mogelijk de bovenbenen, ontstaat meestal door disbalans rondom het bekken. De pijnklachten belemmeren u in het uitvoeren van de gewone dagelijkse dingen.
De oefentherapeut bekijkt de stand van uw bekken in relatie met benen en wervelkolom en door gerichte oefeningen wordt deze stand zo nodig gecorrigeerd.  Ook leert u bij de oefentherapeut hoe met de klachten om te gaan, hoe u uw conditie weer op kunt bouwen en hoe u uw dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken.  

 

Bekkenklachten bij zwangerschap

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in uw lichaam. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken. Deze pijn kan zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen, de bekkenbodem en/of aan de zijkant van de bovenbenen. De pijn begint vaak nadat u (te) lang in dezelfde houding hebt gezeten of gestaan of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook specifieke bewegingen zoals omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn.
 
De oefentherapeut begeleidt u om efficiënt te bewegen en de juiste spieren aan te spannen, waardoor de stabiliteit van het bekken verbetert.
Oefentherapie helpt u gezond zwanger te zijn!